Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos hajdinalepény tejszínes kukoricával

MME MME
1 4.3/5
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A hajdinát beáztatjuk (kb 2 óra), leszűrjük és hozzákeverjük az egész tojást, a hajdinalisztet, annyi vizet, hogy sűrű palacsintához hasonló masszát kapjunk, ízesítjük sóval, fűszerezzük finomra vágott bazsalikommal. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kanállal a hajdina masszából lepényeket formázunk az olajba és mindkét oldalát pirosra sütjük. A csemegekukoricát kevés margarinban megpároljuk, sóval, estleg cukorral ízesítjük, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. A főzelék sűrűségűre forralt kukoricára tálaljuk a kisütött hajdinalepényeket.

Ezek is érdekelhetnek