Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos hajdinalepény - kicsiknek is

MME MME
1
Hozzávalók
  • Családi adag!
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzés: 15 perc
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg hajdina
  • 30 dkg hajdinaliszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 dl kukoricaolaj
  • bazsalikom

Elkészítés

Elkészítése: A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsinta tésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15 percig pihentetjük, majd kevés forró olajba kanállal kis lepényeket formázunk, és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.

Megjegyzés

A receptet 9-12 hónapos babáknak ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek