Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, a cukkinit és a zöldbabot kb. 3 cm nagyságú darabokra, az újhagymát és a kaliforniai paprikákat pedig apróra vágjuk. Az zellerszárakat és a fokhagymát is vékonyan felszeleteljük.
Az olívaolajat felhevítjük, megforgatjuk benne a zöldségeket. Hozzáöntjük a fehérbort, és 2-3 percig főzzük, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezután felöntjük a forró zöldséglevessel és a tejszínnel. Az egészet kb. 5-8 percig főzzük, és apróra vágott bazsalikomot szórunk hozzá.
Ha nem elég sűrű, akkor tojássárgájával vagy étkezési keményítővel kicsit tovább sűríthetjük.
Tányérokba merjük, parmezánnal jól megszórjuk, az apróra vágott kaliforniai paprikákkal díszítjük és egyben ízesítjük is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre