Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos-csokis túróhab

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A túróhabhoz:
  • 4 db tojás sárgája
  • 6 dkg tejszín
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás fehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 10 g zselatin (1 zacskó)
  • A bazsalikomhabhoz:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg tejszín
  • 3 dkg fenyőmag
  • 10-12 db mentalevél
  • 12 g friss bazsalikom levél (kb. 2 evőkanál összevágva)

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, mert a sárgáját és a fehérjét külön-külön használjuk. A citromot megmossuk, kettévágjuk, és a félnek a levét külön kifacsarjuk ill. a héját le is reszeljük. Amennyiben nem finom túrót vásárolunk, akkor a túrót villával vagy szitán törjük át. A fehércsokoládét törjük apróra. A menta- és bazsalikomleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.

    A tojások sárgáját összekeverjük egy tálban a tejszínnel, a narancslikőrrel és a reszelt citromhéjjal, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg szép habos, krémes állagú lesz. Ezután belekeverjük a túrót is. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A cukros tojásfehérjehabot habverővel óvatosan a tojássárgás-túrós masszába keverjük. Vigyázzunk, hogy össze ne grízesedjen (pl. ha túl meleg a hőmérséklete a víznek, ami felett a habot készítjük). A végén az egészhez hozzáadjuk a leírás szerint elkészített zselatint.

    Mielőtt megdermed, porciózzuk ki, mert miután a zselatin megkötött, az egész törhet.

    Ezután elkészítjük a bazsalikom habot. A fehércsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, beletesszük a fenyőmagot, a mentát, a bazsalikomot. Az egészet összeturmixoljuk, és rátesszük a túróra, de akár külön is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin