Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos almás spárgasaláta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg spárga
  • 1 fej saláta
  • 4 szál bazsalikom
  • 2 alma
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dkg tisztított, pirított tökmag

Elkészítés

    Előkészítés: A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, gerezdekre vágjuk.

    Elkészítés: A salátához lehet a spárgát nyersen fogyasztani, de ha valaki nem szereti így, forrázza le. Ehhez a spárgát forró sós, picit cukros, citromleves vízbe tesszük 3-4 percre, majd onnan kivéve jeges vízben lehűtjük. A citrom levét, héját, a fele bazsalikomot összetörjük, vagy összeturmixoljuk az olajjal. Salátástálban összekeverjük a saláta- és a maradék bazsalikomleveleket, az almát, a paradicsomot a spárgával, tányérra rendezzük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és meglocsoljuk a citromos-bazsalikomos olajjal.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 290 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin