Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos almás spárgasaláta

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, gerezdekre vágjuk.

Elkészítés: A salátához lehet a spárgát nyersen fogyasztani, de ha valaki nem szereti így, forrázza le. Ehhez a spárgát forró sós, picit cukros, citromleves vízbe tesszük 3-4 percre, majd onnan kivéve jeges vízben lehűtjük. A citrom levét, héját, a fele bazsalikomot összetörjük, vagy összeturmixoljuk az olajjal. Salátástálban összekeverjük a saláta- és a maradék bazsalikomleveleket, az almát, a paradicsomot a spárgával, tányérra rendezzük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és meglocsoljuk a citromos-bazsalikomos olajjal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 290 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss