Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Batyu fóliában

30 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag

Elkészítés

  1. A hozzávalókat felkarikázom. A burgonyát külön tálban befűszerezem (só, bors, pirospaprika).
  2. Jó vastag fóliát kiterítek (vékonyból duplán, legjobb, ha kb.40x40 cm), majd elkezdem halmozni az belevalókat ízlés szerint: szalonnával kezdem, majd burgonya, hagyma, kolbász, megint burgonya, gomba, krinolin, burgonya (ahogy a képen is látszik) és így tovább.
  3. Közben ízlés szerint sózom, borsozom a rétegeket, de csak óvatosan, mert a krinolin, a kolbász és a szalonna eleve sós, a burgonyát is már sóztam. Ezt addig rakom míg egy jó nagy kupac lesz, de még be tudom zárni a fóliát.
  4. Előmelegített sütőbe teszem 200 fokon kb. 30-40 percre, majd a fóliát kinyitom és tovább sütöm készre még 15-20 percig, míg egy kissé megpirul a teteje. Személyenként egy batyut csinálok, a méretekkel lehet variálni, sőt az összetevőkkel is.
  5. Fóliával együtt tálalom tányérra. Minden van benne, ami magyaros, egy adag ára kb.500 forint.

Megjegyzés

Azon kívül, hogy isteni, azért szeretem nagyon, mert elő lehet készíteni és ha vendégek jönnek, már csak sütni kell, és az illata sem utolsó (nálunk amerikai konyha van). Vegyes savanyúsággal és friss kenyérrel tálalom. Egy igazi íz és illatbomba, próbáljátok ki!! - NYAMI55

Ezek is érdekelhetnek

Friss