Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bátaszéki rizses hús

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg gomba
  • 2 paprika és 1 nagyobb paradicsom /vagy 8 dkg lecsó/
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojássárgája
  • pirosparika
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A felhevített olajon világossárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Folytonos keverés közben lepörköljük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, és kevés vizet aláöntve fedő alatt félpuhára pároljuk.

    A kiválogatott, megmosott, lecsöpögtetett rizst olajon meghevítjük, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és együtt pároljuk. Mielőtt a rizs megpuhul, hozzáadjuk a felszeletelt, megmosott gombát és rámorzsoljuk a juhtúrót.

    Amikor elkészült, az egészet tepsibe tesszük, és ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, végül forró sütőben megpirítjuk a tetejét.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Laktató, pikáns fogás. A juhtúró különlegessé teszi.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 03. hét.
kabpacb
Nagyon fincsi volt :-)
kisgergely
10dkg gomba szükséges hozzá.
magdia
Mennyi a gomba?

Hasonló Receptek

Magazin