Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bátaszéki rizses hús

MME MME
4 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felhevített olajon világossárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan elkeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Folytonos keverés közben lepörköljük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, és kevés vizet aláöntve fedő alatt félpuhára pároljuk.

A kiválogatott, megmosott, lecsöpögtetett rizst olajon meghevítjük, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és együtt pároljuk. Mielőtt a rizs megpuhul, hozzáadjuk a felszeletelt, megmosott gombát és rámorzsoljuk a juhtúrót.

Amikor elkészült, az egészet tepsibe tesszük, és ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, végül forró sütőben megpirítjuk a tetejét.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Laktató, pikáns fogás. A juhtúró különlegessé teszi. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss