Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Basmati rizs fügével és gyömbérrel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felforósított vajon rövid ideig pirítjuk a mustármagot, a chilit, a gyömbért és a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és a fügét, sózzuk, és felöntjük 2,5 csésze forró vízzel.

Amikor ismét felfort, átkeverjük, és a hőfokot alacsonyabbra vesszük. Pár percig - 1-2 alkalommal megkeverve - tovább főzzük. Ha a víz nagyobb része elfőtt, a gázt lezárjuk, és hagyjuk fedő alatt magában tovább gőzölögni.

Megjegyzés

A gáz lezárásakor az edény és a fedő közé tegyünk ruhaszalvétát vagy nedszívó papír konyhai törlőt több rétegben, ami a nedvességet felszívja, így a rizsszemek különválnak. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek