Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bártfai torta

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor (22 %-os)
  • 12 dkg mandula darálva
  • 20 dkg fekete szilvalekvár
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval felverjük. Ezután 6 kanál cukorral habbá keverjük. A tojások sárgáját is 6 kanál cukorral fehéredésig felverjük, majd óvatosan elvegyítjük a habokat, végül  hozzáadjuk a kakaóport és a darált mandulát . 
    2. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Amikor teljesen kihűlt kettévágjuk és megkenjük házi szilvalekvárral .
    3. Tetejére a csokoládét vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.Karamell öntettel és gyümölcsökkel tálaljuk.

    A Bártfai étterem ajánlásával >>> 

Megjegyzés

Kovács Zoltán Creative Chef receptje
Kovács Zoltán Budapest legjobb éttermeinek dolgozott közel húsz évig, mint séf és kreatív séf.
Szakács mestervizsgája mellé felsőfokú kereskedelmi és reklám diplomával is rendelkezik.
Nála tanult többek között Széll Tamás is, aki 2016-ban döntőbe jutott a Bocuse d’Or versenyen és megnyerte a szakácsolimpia európai döntőjét. Az utóbbi időben több nagykövetség vezető séfje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin