Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barna vajas mézkagyló szamócás-rebarbarás raguval

60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A raguhoz:
  • 25 dkg eper
  • 30 dkg rebarbara
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 2 db vaníliarúd
  • A mézkagylóhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 8,5 dkg kristálycukor
  • 1 ek méz
  • fél tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 9 dkg liszt

Elkészítés

  1.  Az epret és a rebarbarát megmossuk. Előbbit félbevágjuk, utóbbit pedig 1 cm-es darabokra.
  2. Egy lábasba szórjuk a cukrot, ráöntjük a citrom kifacsart levét és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Kb. 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a vaníliarudak kikapart magjait, végül az epret és a rebarbarát. Kis lángon főzzük néhány percig, amíg a rebarbara megpuhul.
  3. A mézkagylóhoz felhevítjük a vajat egy serpenyőben, majd leszűrjük, és kihűtjük.
  4. A tojásokat felhabosítjuk a cukorral és a mézzel, belecsorgatjuk a vajat, végül belekeverjük a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet. Az így kapott masszát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Kivajazzuk a madeleine-forma mélyedéseit, és a 2/3-ig megtöltjük őket a tésztával. 200 fokon kb. 8 percig sütjük. A süteményt az epres-rebarbarás raguval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss