Elkészítés: A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve 3-4 órán át pihentetjük, a római tálat beáztatjuk.
Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a szeletelt gomba konzervet (az egyiket leve nélkül, azt félretesszük), majd rátesszük a csülköt, ráöntjük az üveg barna sört.
A sütőt közepes fokozatra állítjuk, beletesszük a lefedett tálat, és 1,5 óra hosszat pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből annyit, amennyi szükséges, lefedjük, és további 1 órát pároljuk. Amikor az idő letelt, ráöntjük a tejfölt, és még 15 percre, de akkor már fedő nélkül, visszatesszük a sütőbe.
Köretként sült hasábburgonya illik mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre