Az átöblített rizst bő, forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és lefedve kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük.
A megtisztított pulykacombfilét kisebb kockákra felvágjuk, és nagy lángon fehéredésig sütjük azokat a felhevített olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát a meghámozott, lereszelt gyömbérrel együtt, hozzáöntünk egy kevés vizet, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben egy kevés sóval ízesítjük.
A rizst összeforgatjuk a húskockákkal, végül megszórjuk a durvára vágott török mogyoróval, valamint egy kevés, felaprított petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre