Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és langyosra hűtjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Egy másik edényben összekeverjük az olvasztott vajat a tejjel, a joghurttal és a tojásokkal, majd a két keveréket laza mozdulatokkal összeforgatjuk. Nem szabad sokáig, alaposan keverni, mert kemény lesz a süteményünk. Az sem baj, ha csomós a tészta.
A kikent, kilisztezett vagy papírral kibélelt muffinformákat 2/3-ig töltjük a masszával, és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc).
Attól lesz bármilyen muffin, hogy ebbe az alaptésztába gyakorlatilag bármit keverhetünk, olyan muffint készítünk belőle, amilyet szeretnénk. Néhány ötlet: kakaópor, gyümölcsök, fahéj vagy egyéb fűszerek, csokidarabok, stb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre