Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárchesz

MME MME
15 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttajuk. A lisztet összekeverjük a tojással, a cukorral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, összedolgozzuk, majd adunk még hozzá annyi vizet, amennyit felvesz a tészta. A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük kb.fél órát.
  2. Ha duplájára kelt a tészta, három egyforma részre vágjuk, összefonjuk, a tetjét megkenjük az elhabart egész tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  3. A még hideg sütőbe tesszük - így lesz finom, könnyű a tészta -, majd 175 fokon aranybarnára sütjük.

A bárchesz történetéről itt olvashatsz >>> 

Megjegyzés

Ági néni receptje egyenesen Szarvasról. :) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss