Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárchesz

default user icon
15 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 pohár víz
  • 2-3 tk só
  • 1/2-3/4 pohár olaj
  • 1/2 pohár cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • szezámmag a szóráshoz

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttajuk. A lisztet összekeverjük a tojással, a cukorral, a sóval és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, összedolgozzuk, majd adunk még hozzá annyi vizet, amennyit felvesz a tészta. A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük kb.fél órát.
    2. Ha duplájára kelt a tészta, három egyforma részre vágjuk, összefonjuk, a tetjét megkenjük az elhabart egész tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
    3. A még hideg sütőbe tesszük - így lesz finom, könnyű a tészta -, majd 175 fokon aranybarnára sütjük.

    A bárchesz történetéről itt olvashatsz >>> 

Megjegyzés

Ági néni receptje egyenesen Szarvasról. :)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

manka68
Kedves Eszter! A Bárchesz, és a kalácsok hozzávalói ugyanazok? Szeretném holnapra megsütni. Köszönöm
.eszter.
Van erre többféle hagyomány, nem mindig csak mákot használnak.
.eszter.
Nem hiszem, hogy hiba lenne, ha többféle hagyomány is létezik egy dologra. Ahonnan ez a recept van, ott mindig szezámmaggal szórják meg, és ez egy eléggé autentikus hely.
evanagyi
Remek recept, egyetlen hibajat latom, hogy a barcheszt hagyomanyosan mindig makkal szorjak meg. Masrol meg nem hallottam, igy is nagyon egeszseges.
dobosmari
Hol találom meg a fonást lépésről lépésre?
zooj
Szia Eszter! Eni42@citromail.hu címre írj légyszíves,akkor csak én látom. Ezt ritkán használom, viszont most figyelni fogom. Köszönöm:Eni
.eszter.
Szia! Szivesen megadnám az e-mail címemet, de nem tudom, hogy kell úgy, hogy csak Te lásd...
zooj
Kedves Eszter! Köszönöm a receptet és a részletes leírást.A képeket elmentettem, mert nagyon jó, ahogy bemutatod a kalács fonását. Bár gyakorlott sütemény és kalácskészítő vagyok a fonott kalácsom még soha nem volt ilyen szép, mint a tiéd. Hamarosan ezt a receptet is ki fogom próbálni és én személy szerint szívesen venném a folytatást is, mármint régi-új receptekre,számomra ismeretlen finomságokra gondoltam. Ha nem veszed tolakodásnak megkaphatnám az e-mail címed? Köszönöm, szia: Zooj
.eszter.
Kedves Bárcheszrajongók! :) Ha megnézitek a főoldalon lévő cikket, sok más dolgot is megtudhattok a bárcheszről, ami a receptleírásba nem fért bele...
szhcsilla
Fiona: én a 2 dl-es mércét vettem egy pohárnak, és az elmúlt egy hétben már háromszor sütöttem, mert isteni, a recept ennek megfelelően tökéletes. A sütéshez még annyit, ha két részre osztjátok a fenti mennyiséget, egyszerre csak egy kalácsot süssetek, mert én előszörre úgy jártam, hogy tele lett a sütöm bárchesszel... :))

Hasonló Receptek

Magazin