Elkészítés: A rizst kétszeres mennyiségű vízzel (a szokásos módon) készre főzzük. (Ha van maradék rizs, gyorsabban megy az elkészítés.) A kész rizsre öntjük a tejszínt, és lefedjük, hogy magába szívja. (Ha maradék, akkor felmelegítjük, és állni hagyni.) A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájába rakjuk a pudingot és ízlés szerint cukrot. Pici tejjel kikeverjük, belerakjuk a mazsolát, a kicsit kihűtött rizst és a közben habbá vert fehérjét. Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a rózsaszín masszát. Forró sütőben készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre