Elkészítés: A pácot a hozzávalókból elkészítjük. Az oldalast a csontok mellett feldaraboljuk, és az elkészített pácba beleforgatjuk, majd a tálat lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A körethez a burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, egy kicsit hűlni hagyjuk. A héját eltávolítjuk, és burgonyanyomóval összetörjük vagy késsel egy tálcán apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, ráöntjük a burgonyakockákat, kevergetjük, majd mehet bele a tej vagy tejszín, sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A pácolt húst elővesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra. A tepsi alját alufóliával kibéleljük (hogy könnyebb legyen elmosogatni), majd a húsdarabokat a páclével együtt belerakjuk. Alufóliával az egészet lefedjük, és 1 órát sütjük magas hőfokon, majd a fóliát levéve (elégséges levet eresztett, hogy ne égjen le) további 25-30 percet pirítjuk. A vége felé figyeljük sűrűbben, nehogy odakapjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre