Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barbecue csirkenyárs mangós mártogatóssal

MME MME
3
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkehús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis darabka friss gyömbér
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • A mártogatóshoz:
  • 1 közepes érett mangó
  • fél citrom
  • 20 dkg sűrű görög joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • cukorszirup

Elkészítés

Elkészítés: A húshoz a megtisztított fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk, összekeverjük a ketchuppal és szójaszósszal, valamint mézzel és 1 evőkanál szezámolajjal. A csirkét feldaraboljuk tetszőlegesen rusztikus darabokra, és a marinádal összeforgatjuk, 1 órát hűvös helyen pácoljuk.

Ezalatt a mangót meghámozzuk, a magjárol levágjuk a gyümölcshúst, és lepürésítjük. Fél citrom levével és 1 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, majd a sűrű, krémes görögjoghurtba forgatjuk, a végén sóval, borssal ízesítjük. Amíg megsütjük a csirkét, hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A bepácolt csirkedarabokat nyársra húzzuk, grillre tesszük, és 5-8 percig sütjük, folyamatosan forgatva a húsdarabokat, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.

A mangós mártogatóssal, esetleg párolt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss