Elkészítés: A húshoz a megtisztított fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk, összekeverjük a ketchuppal és szójaszósszal, valamint mézzel és 1 evőkanál szezámolajjal. A csirkét feldaraboljuk tetszőlegesen rusztikus darabokra, és a marinádal összeforgatjuk, 1 órát hűvös helyen pácoljuk.
Ezalatt a mangót meghámozzuk, a magjárol levágjuk a gyümölcshúst, és lepürésítjük. Fél citrom levével és 1 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, majd a sűrű, krémes görögjoghurtba forgatjuk, a végén sóval, borssal ízesítjük. Amíg megsütjük a csirkét, hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A bepácolt csirkedarabokat nyársra húzzuk, grillre tesszük, és 5-8 percig sütjük, folyamatosan forgatva a húsdarabokat, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A mangós mártogatóssal, esetleg párolt zöldségekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre