Barátfüle

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • 15 dkg darált dió vagy darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • szilvalekvár vagy baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztből csipetnyi sóval és 1 tojással rugalmas tésztát készítünk. Pihenetetjük kb. fél órát, majd lisztezett deszkén vékonyra nyújtjuk. A tésztát félbehajtjuk, megnyomkodjuk a felénel, visszahajtjuk, és az egyik felébe kisebb halmokat rakunk keményebb lekvárból, ráhajtjuk a tészta másik felét, jól összenyomkodjuk a tésztát a lekvárhalmok körül. Derelyevágóval felvágjuk a tésztát.

    Lobogó, bő vízben kifőzzük, megszórjuk cukrozott dióval vagy mákkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Múth 4 évvel ezelőtt
Nekem sikerült! Köszönöm!
Helena 5 évvel ezelőtt
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült.A tésztához csak liszt,tojás és víz szükséges.Nem hagytam ki a receptből semmit. Ha kemény a tészta,akkor valamennyivel több vízet kell hozzáadni.
Hausz Anna 5 évvel ezelőtt
Sajnos ez a tészta úgy rossz ahogy van, vagy kifelejtettél valamit vagy nem tudom , de egy ruganyos, kemény barátfüle lett belőle, az egy ami finom volt benne a szilvalekvárom....

Hasonló Receptek

Magazin