Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barátfüle vagy lekváros derelye krumplis tésztából

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • 1 kg főtt burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 ek olaj
  • 1 ek búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • pici cukor
  • 1 üveg házi lekvár
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

    1. A krumplit héjábanmegfőzzük,majd félrerakjukkihűlni. Ezt követően megpucoljuk, ésáttörjükegy nagyobb tálba.Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a búzadarát, a tojást és a sót, pici cukrot. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk. Lisztezett asztalrarakjuk, és 2 gombócot formázunk belőle. Az egyik lesz az alja, a másik a teteje.
    2. A tésztákat kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Azujjunkkalkörbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
    3. Közben egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Egyszerre csak 4-5 derelyét teszünk a vízbe, majd 2-3 perc főzés után kivesszük, és a vajban aranybarnára pirított zsemlemorzsába megforgatjuk. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a tészták.

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
:)
moncsi812
Szia! Én dupla adagban készítettem el egy evőkanál kristálycukorral és sütésálló sárgabarack lekvárt tettem bele és fahéjas-cukros tejföllel kínáltam. Rengeteg lett belőle, óránként járt rá a családom és igen hamar el is fogyott. Azt hiszem hétvégén újra elkészítem. Valami isteni finom!

Hasonló Receptek

Magazin