Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barátfüle, ahogy Nagyi készíti

MME MME
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a zsírral meg a sóval összegyúrjuk, majd a
felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat és a tejfölt is beledolgozzuk. A
tésztát 1 óra hosszig letakarva pihentetjük, majd fél centi vékonyra
nyújtjuk és nagyjából 5x5-ös négyzetekre vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk (ami nem folyik), és a két átlós csücskét összenyomjuk. Megkenjük tojásfehérjével, aztán kisütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Ez egy univerzális tészta, mert lepény alá is kitűnő, és kiflit is lehet belőle készíteni: cipókat formázunk, kerekre nyújtjuk, cikkekre vágjuk, feltekerjük, megkenjük tojással és sütjük. Lehet bele és a tetejére sajtot tenni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss