Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányszelet majoránnás mártással

MME MME
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszeletelt húst megmossuk, lobogó vízben leforrázzuk, majd többször ismét megmossuk - így a minimális faggyú ízt is elvesszük. A zöldséget apróra vágjuk. A lábosba beletesszük a felszeletelt húst a zöldséggel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük, és a maradék vizet elpárologtatva, zsírjára pirítjuk. A hússzeleteket és a zöldséget kivesszük egy tányérra, a megmaradt zsiradékkal és a liszttel barna rántást készítünk. Vízzel feleresztve mártás sűrűségűre keverjük, ízlés szerint majoránnával ízesítjük, illetve sózzuk. Visszatesszük a húst, a zöldséget, és összerottyantjuk. Köretként egyszerű, sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss