Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránysült

60 perc
bonyolult
költséges
3 adag

Elkészítés

  1. Előző este a bárány fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst, majd lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, és minden oldalát pár percig pirítva szép pirosra sütjük.
  3. Ha megkérgesedett, rátesszük a megtisztított és félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot és a fokhagymát,  majd felengedjük a száraz borral. Lefedjük, és alacsony hőfokon pároljuk addig, amíg a hús kezd elválni a csonttól. 35-40 perc alatt el is készül. 

 

Megjegyzés

Saját ötlet alapján készült ez a finom,puha zaftos báránysült. Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk bárányt és egy részét lefagyasztom. Nyáron amikor ínyenc falatra vágyunk előveszem.
Én most zöld fűszeres röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.De akár tésztával is kínálható. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss