Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányragu

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 1 kg báránycomb vagy -lapocka
  • 3 ek napraforgó- vagy repce olaj
  • 1-2 ek harissza (paprikakrém)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl bárányalaplé
  • 3 db babérlevél
  • 6 ág petrezselyem
  • 5 cl narancslé
  • 1 csipet fahéj
  • bors

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellert kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A megmosott bárányhúst leszárítjuk, majd az inak és a faggyú eltávolítása után kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. 
    2. Az olaj at felhevítjük egy lábosban. Beletesszük a húst, a kétféle hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a harisszát, és kissé megkapatjuk. Felöntjük a borral és az alaplével, a babérlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután az edényt lefedjük, és a húst lassú, legfeljebb közepes tűzön puhára pároljuk kb. 1 óra alatt. 
    3. Közben a megmosott, lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk. Végül a ragut a narancslével, a fahéjjal, valamint sóval, borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A paszta állagú harissza a marokkói és tunéziai konyha nagyon csípős ízesítője. Üvegben, illetve tubusban kapható. Cseresznyepaprika-krémmel vagy csípős Piros Arannyal helyettesítheted. A bárányalaplé helyett üveges vagy kockából készített húslevesalaplét használhatsz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin