Elkészítés: A báránycombot lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megpirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a pürét, majd a felkockázott bárányt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt, a préselt fokhagymát és az ujjnyi csíkokra vágott paprikát. A húst így pirítjuk a fűszerekkel együtt, mikor minden oldala kifehéredett és megpirult, hozzálöttyintjük a vörösbort, majd lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá pici vizet.
A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást. Meleg vízben feloldjuk a sót és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük.
A töltelékhez a juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát és a tejfölt, megborsozzuk, jól összekeverjük. Krémes állagúnak kell lennie, nem folyósnak. Ha kissé folyósabb, tegyünk hozzá több darát. Hagyjuk állni pár percig.
A rétestészta nyújtása után a tésztát hagyjuk egy kicsit szikkadni, de arra vigyázni kell, ne száradjon meg nagyon, mert ha törik, akkor nehéz már feltekerni. Mielőtt megtöltjük, a rétestésztát olvasztott kacsazsírral, nem túl vastagon, egyenletesen megkenjük, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket. A terítő segítségével, lazára engedve feltekerjük. A tölteléket nem fontos elkenni a tésztán, elég, ha kis halmokban hagyjuk úgy, hogy amikor tekerjük, jusson mindenhová a töltelékből. Felvert tojássárgájával lekenjük a tetejét, majd szilikonlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük.
Miután megsült, a báránypörkölt mellé tálaljuk, a tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.