Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányhúsos csorba

Hozzávalók

  • 50 dkg báránygerinc (fiatal bárány)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 dl zöldborsó
  • 4 db közepes nagyságú krumpli
  • 5 dkg csigatészta
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl 12%-os főzőtejszín
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk ecetes tárkony
  • 2 ek korpacibere (vagy savanyú káposzta leve vagy citromlé)
  • 2 szál szárított lestyán
  • bors
  • 1 db kis paprika
  • 1 db kisebb hagyma
  • friss tárkony ízlés szerint
  • friss petrezselyem ízlés szerint
  • 2 db vargányagomba
  • 5-6 szelet szárított vagy mirelit vargánya

Elkészítés

    1. A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd megsózzuk, és ha felforr, a habját leszedjük.
    2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldbabot és az egész hagymát. Beletesszük a fűszereket: a tárkonyt (az ecetes a végére marad), lestyánt, a petrezselyemzöldet, az őrölt fekete borsot, valamint a paprikát, paradicsomot és a vargányaszeleteket.
    3. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, valamint a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, majd a csigatésztát és a zöldborsót. Egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt is adunk hozzá. Beleteszünk 2-3 evőkanál korpaciberét, erjesztett savanyú káposztalevet vagy citromlét.
    4. Behabarjuk a levest: egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk a tejföllel, majd hozzáadjuk a tejszínt, kimerünk egy evőkanál forró levest, elkeverjük benne, és folytonos keverés mellett a leveshez ötnjük. Kiforraljuk, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Kedvenc leveseim a csorbák, a ragulevesek. Nagyon szeretem az ízeket kombinálni. Természetesen a leves egy ötlet, és mindenki saját ízvilágára formálhatja. Érdekes a lestyán, tárkony, bárány és vargánya kombinációja, mindegyiknek karakteres íze van, és mégis nagyon finomak együtt.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin