Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányhúsos csorba

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd megsózzuk, és ha felforr, a habját leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldbabot és az egész hagymát. Beletesszük a fűszereket: a tárkonyt (az ecetes a végére marad), lestyánt, a petrezselyemzöldet, az őrölt fekete borsot, valamint a paprikát, paradicsomot és a vargányaszeleteket.
  3. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, valamint a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, majd a csigatésztát és a zöldborsót. Egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt is adunk hozzá. Beleteszünk 2-3 evőkanál korpaciberét, erjesztett savanyú káposztalevet vagy citromlét.
  4. Behabarjuk a levest: egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk a tejföllel, majd hozzáadjuk a tejszínt, kimerünk egy evőkanál forró levest, elkeverjük benne, és folytonos keverés mellett a leveshez ötnjük. Kiforraljuk, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Kedvenc leveseim a csorbák, a ragulevesek. Nagyon szeretem az ízeket kombinálni. Természetesen a leves egy ötlet, és mindenki saját ízvilágára formálhatja. Érdekes a lestyán, tárkony, bárány és vargánya kombinációja, mindegyiknek karakteres íze van, és mégis nagyon finomak együtt. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss