Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránygerinc zsenge zöldségekkel és tormamártással

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg báránygerinc (bordacsontokkal)
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • zsálya
  • 4 evőkanál olívaolaj az elősütéshez
  • 1 szál angolzeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó
  • 4 db tojás
  • 1 édeskömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • A tormamártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-2,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál ecetes torma

Elkészítés

Elkészítés: A bárányt besózzuk, beirdaljuk az inas részeknél. Serpenyőben elősütjük az olajon a zöldfűszerekkel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. 5-10 percet pihentetjük a meleg sütőben.

A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a vékony szeletekre vágott fokhagymát beletesszük, majd a leszűrt zöldségeket is hozzáadva, sóval fűszerezve, fedő alatt puhára pároljuk.

A tojásokat 8 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük, és kevergetve főzzük, végül hozzákeverjük a tejfölt és a tormát.

Az omlósra sült bárányt a fokhagymás-vajas zöldségekkel, a tojáscikkekkel és a tormamártással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss