Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányborda rozmaringos-mustáros kéregben

Hozzávalók

  • 1 bögre panko morzsa
  • 1 ek rozmaring (frissen aprított)
  • 2 ek petrezselyem (frissen aprított)
  • 2 ek dijoni mustár
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db cukkini
  • 3 ek olíva olaj
  • 70 dkg csontos bárányborda (egészben)
  • fekete bors

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A panko morzsát összekeverjük a finomra aprított zöldfűszerekkel, a mustárral, 1/2 tk sóval, 1/4 tk őrölt borssal és 1 ek olívaolaj jal, majd félretesszük. A megmosott, megtisztított burgonyát és cukkinit feldaraboljuk vagy félujjnyi vastagon felszeleteljük. 
    2. A húst megmossuk, leszárítjuk, és szükség esetén megtisztítjuk a faggyús részektől, valamint az inaktól, hártyáktól. Ezután sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. 
    3. A tűzhelyen közepes tűzön felforrósítunk egy lehetőleg öntöttvas sütőedényt, és beleöntünk 2 ek olívaolaj at. Körös-körül barnára pirítjuk rajta a húst kb. 10 perc alatt, majd áttesszük egy tálcára vagy lapostányérra. 
    4. Az előkészített zöldségeket a forró sütőedényben pároljuk 10 percig, miközben többször átforgatjuk. A húst egyenletesen megkenjük a mustáros péppel, majd a zöldségágyra fektetjük, és a 180 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig. A zöldségágyról leemelve lazán alufóliába csomagoljuk, és így pihentetjük 10 percig. Végül a bordacsontok mentén felszeleteljük, és a vele sült zöldségekkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset

MME
Vásárláskor úgy kérd a hentestől a húst, hogy kiálljanak belőle a bordacsontok. Így a „nyelek” mentén könnyen fel tudod majd szeletelni a sültet. A sütés vége felé végezz ellenőrzést maghőmérővel! A báránysült akkor jó, ha a belseje 48-50 fokos. Porhanyósabb lesz, ha alufóliába csomagolva pihenteted. Az alaposan lesikált burgonyát héjában is megsütheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin