Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányborda fűszeresen

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg puha vaj
  • 4 db szárított paradicsom ( olajban eltéve)
  • 2 ek magozott fekete olajbogyó
  • 3 ág petrezselyem
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 ek fenyőmag
  • 5 dkg szikkadt fehér kenyér
  • 1 tk reszelt citromhéj (kezeletlen)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk dijoni mustár
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olíva olaj
  • kb. 40 dkg bárányborda csonttal
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • A szószhoz:
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 4 cl balzsamecet
  • 2,5 dl bárány- vagy húslevesalaplé
  • 1,5 ek méz
  • 6 dkg hideg vaj
  • 2 tk kakukkfűlevél
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsomot, az olaj bogyót, a petrezselymet és a kakukkfüvet finomra, a fenyőmagot durvára aprítjuk. A kenyér héját levágjuk, a belét késes aprítógépben megőröljük. Az előkészített hozzávalókat pépesre dolgozzuk a citromhéjjal, a maradék vajjal, a tojássárgájával és a mustárral, majd megsózzuk, megborsozzuk és letakarva félretesszük.
    2. A mély serpenyőben felforrósított olívaolaj on a húst körbepirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk és áttesszük egy sütőtálba. Egyenletesen megkenjük a fűszeres péppel, és jól rányomkodjuk. Elosztjuk körülötte a koktélparadicsomot, és együtt sütjük a 200 fokra előmelegített sütő középső részében 12-15 percig. A sütőből kivéve letakarjuk alufóliával. 
    3. A szószhoz a hús körbepirításához használt serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntjük a borral, az ecettel és az alaplével. Ezután felforraljuk és 1 dl-re besűrítjük 10-15 perc alatt. Belekeverjük a mézet, átöntjük egy kisebb edénybe, és habverővel beledolgozzuk a felkockázott hideg vajat. Beleforgatjuk a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és letakarva melegen tartjuk.
    4. Az alufóliát levesszük a tálról. A húst visszatoljuk a grill fokozatra kapcsolt sütő középső részébe, és az olaj bogyós-fűszeres kérget ropogós barnára sütjük 3-5 perc alatt. Végül a húst a bordacsontok mentén, illetve között felszeleteljük, és előmelegített tányérokra fektetjük. A szósszal meglocsolva, a sült koktélparadicsommal együtt tálaljuk. Burgonyagratin illik hozzá.


      CUKKINIS, TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS RAKOTT BURGONYA >>>
       

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin