Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bárányborda fűszeresen

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, majd 1 ek felhevített vajon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. A lecsepegtetett szárított paradicsomot, az olajbogyót, a petrezselymet és a kakukkfüvet finomra, a fenyőmagot durvára aprítjuk. A kenyér héját levágjuk, a belét késes aprítógépben megőröljük. Az előkészített hozzávalókat pépesre dolgozzuk a citromhéjjal, a maradék vajjal, a tojássárgájával és a mustárral, majd megsózzuk, megborsozzuk és letakarva félretesszük.
  2. A mély serpenyőben felforrósított olívaolajon a húst körbepirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk és áttesszük egy sütőtálba. Egyenletesen megkenjük a fűszeres péppel, és jól rányomkodjuk. Elosztjuk körülötte a koktélparadicsomot, és együtt sütjük a 200 fokra előmelegített sütő középső részében 12-15 percig. A sütőből kivéve letakarjuk alufóliával. 
  3. A szószhoz a hús körbepirításához használt serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntjük a borral, az ecettel és az alaplével. Ezután felforraljuk és 1 dl-re besűrítjük 10-15 perc alatt. Belekeverjük a mézet, átöntjük egy kisebb edénybe, és habverővel beledolgozzuk a felkockázott hideg vajat. Beleforgatjuk a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és letakarva melegen tartjuk.
  4. Az alufóliát levesszük a tálról. A húst visszatoljuk a grill fokozatra kapcsolt sütő középső részébe, és az olajbogyós-fűszeres kérget ropogós barnára sütjük 3-5 perc alatt. Végül a húst a bordacsontok mentén, illetve között felszeleteljük, és előmelegített tányérokra fektetjük. A szósszal meglocsolva, a sült koktélparadicsommal együtt tálaljuk. Burgonyagratin illik hozzá.


    CUKKINIS, TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS RAKOTT BURGONYA >>>
     

Ezek is érdekelhetnek

Friss