Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányborda felfújttal

default user icon
Bárányborda felfújttal

Hozzávalók

  • 1,5 kg csontos bárányborda
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 300ml zöldségalaplé (kockából)
  • A felfújthoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50g vaj
  • 100g finomliszt
  • ½ l tej
  • 6 tojás
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • zsiradék és zsemlemorzsa

Elkészítés

    A húst mossuk meg, törölgessük szárazra, a széleit vágjuk le. A rozmaringot és a kakukkfüvet metéljük apróra, adjuk az olívaolajhoz, majd kenjük be a húst a fűszeres olajjal. 200°C-os sütőben süssük kb. 20 percig.

    A sült hús levét keverjük össze a liszttel, és öntsük fel a zöldségalaplével. Kicsit főzzük át, aztán ízesítsük kakukkfűvel. A hagymát pirítsuk üvegesre a vajon, keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük rá a meglangyosított tejet is, és állandó kevergetés közben főzzük sűrűre.

    Keverjünk a kihűlt mártáshoz 3 tojássárgáját, a felaprított petrezselymet, egy csipetnyi szerecsendiót, némi őrölt borsot és sót.

    A maradék három tojást főzzük meg, vágjuk kockára, és adjuk a keverékhez, amihez keverjük hozzá a 3 tojásfehérjéből vert habot is.

    A masszát öntsük egy zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett sütőformába, majd süssük 18 percig 180°C-ra előmelegített sütőben.

Megjegyzés

Hozzávalók: 8 személyre.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin