Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha csütörtök, akkor Baraka koktélparti - főszerepben a gin

default user icon
MME
Pintér Árpád videóban meséli el, milyen sorsa van a Baraka Gin Tonic zsúrkocsijának. Az étterem bártendere, Mácsai Bence egy az éttermekben szokatlan szervízzel és 8, már most ikonikus itallal lepte meg Budapest egyik legjobb fine dining éttermének, a Barakának közönségét. Az étterem minden hónap harmadik csütörtökjén egy-egy koktélra fókuszált eseménnyel is várja a vendégeket. Február 22-én jön a Gin Night. Most van még esély megkóstolni a téli italokat!

A Barakában egy különleges zsúrkocsi zaja járja be esténként az éttermet. A hangsúly a személyes szervíz fontosságán és természetesen a vendégen van.

„Szeretnénk még közelebb kerülni a vendéghez, kíváncsiak vagyunk rájuk" - magyarázza Mácsai Bence formabontó ötletét. „Hiszem, hogy minden csak interpretáció kérdése. Ebben a rendszerben az asztal mellett közvetlenül készül el az ital, a vendégek látják, azonnal kóstolják.”

A Baraka koktélsorát úgy állították össze, hogy a változékonyság teljes mértékben meglegyen. Mindegyik alapspiritet felhasználva a vendégek választani tudnak, vagy ajánlani tudnak számukra valamit. Egyelőre még abszolút előtérben vannak a téli ízek, amiket keresnek a vendégek, ilyen például a csokoládé, narancs, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg. Mindegyik új koktél természetesen az elegáns fine dining minimalista filozófiát hozza, intenzív, nem mindennapi ízvilággal.

A bárban összesen télen összesen 8 itallal készültek, a jellegzetes ázsiai-francia jegyek megtalálhatók bennük. hiszen ez a stílus a Baraka védjegyévé vált.

„Készültünk fekete teával fuzionált vodkával és szakéból főzött sziruppal is. Az egyik signature italunk egy New Orleans-i twist, az 1938-as Vieux Carré, ez például hordós érleléssel készül. Franciás, de egy nagyon testes, kerek ital kukorica whiskyvel, konyakkal, tonkababbal fuzionált vörös vermuttal és csokoládé bitterrel” – mesél tovább a bártender.

A Vieux carré-t követi a French Hearttaker, amely egy kifejezetten nőies ital, rózsaszirommal van bevonva maga a pohár, koktélcseresznye díszíti.

„Ez az ital egy régi 1915-ös párizsi recept alapján készült, nevében azért skót, mert a gin pedig amit felhasználok hozzá, Skóciából érkezik, ezt fuzionáltam le zöld almával. Ezt egészítettem ki házi fahéjsziruppal, amit végül prosecco és citrusok egészítenek ki” – avat be a koktélkészítés rejtelmeiben Mácsai Bence.

A Smokey Berry valójában egy Espresso Martini twist mezcallal, málnaürével és XO Café-val, amely még krémesebbé teszi az italt.
Japanese Invasion egy intenzív, japán jegyeket képviselő izgalmas long drink fekete tea vodkával, szakésziruppal, citrussal, amit Tokyo Lemonade sörrel húzunk fel. Ebből az italból szinte lehetetlen csak egyet inni.

A Baraka’s Old Fashion egy klasszikus old fashioned, továbbfejlesztett alakban: a whisky alapú italhoz magyar bikavér borból készült szirupot használtam hozzá narancs bitterrel. Ennek az italnak az a különlegessége, hogy mivel valójában ez egy “bor”, garnishként fűszeres kecskesajtot szervíroznak hozzá, hiszen a bor és sajt tökéletesen kiegészítik egymást.

A Barakában speciális eljárással készül még egy különleges rum alapú ital, a Rum Ball. Dark rum, vermouth, és tokaji aszú keveréke.

A West Fizz egy tequila alapú, matcha mézzel készült ital Amaretto-val, amit házilag készült uborkás szódával húznak fel. Ezt jelenti az ázsiai-francia fúzió, hiszen nagyon sok (sokféle) fűszerrel dolgoznak és a fűszereket nagyon intenzíven használják.

Az étterem egy igazi, magyar ízzel is kedveskedik.

„Szeretem megtartani a hagyományt, hogy egy Unicum-os ital mindenképpen szerepeljen a koktélsoron, így született meg a Zwack Up. Ebben az italban az Unicum szilva és a chili finom ízjátéka egy valóban kihagyhatatlan élményt hordoz magában.”

Február 22-én folytatódik az idén megkezdett hagyomány is, minden hónap harmadik csütörtökén a bárra fókuszált eseménnyel csábít a Baraka. A Gin Night  keretében a hölgyek és az urak számára két külön ajánlattal készülnek a Baraka bártenderei. A French Hearttaker, az Elephant Sloe Sour, a Negroni és a Gent's Club névre keresztelt italok mellé 3 nagyon komoly fine dining bárétel társul majd. 

Még több info az eseményről itt >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss