A piskótához 2 ív sütőpapírra apróbb méretű köröket rajzolunk. Szétválasztjuk a tojásokat: a sárgáját összekeverjük a porcukor felével fehéredésig, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt porcukorral.
Összeforgatjuk a kétféle tojásmasszát, ha márványos, hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat is. Habzsákból kis köröket nyomunk az előkészített papírokra, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A zseléhez felmelegítjük a lekvárt a mézzel és a vaníliás cukorral.
A zselatint feloldjuk kevés meleg lekvárban, majd a többihez adjuk, és tovább forraljuk még 1 percig.
A masszát 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük, ha megdermedt, apró köröket szaggatunk belőle, amiket a piskótakorongok tetejére teszünk. Végül bevonjuk a forró vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.