piros és narancssárga, porállagú, vízbázisú ételfesték
A tésztához:
40dk g liszt
7 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
15 dkg vaj
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve
tejföl
Töltelékhez:
30 dkg 60%-os étcsokoládé
30 dkg tejszín
1 db vaníliarúd kikapart magjai
1 csipet só
50 ml fehér rum
3 ek bármilyen lekvár
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a hozzávalókat a tejföl kivételével a robotgép keverőtáljába pakoljuk, és összedolgozzuk. Amikor már nagyjából összeállt a tészta, hozzáadunk annyi tejfölt, hogy ragacsosabb, de jól kezelhető anyagot kapjunk.Egészen addig dolgozunk vele, amíg szép felületű tésztát kapunk, különben nem sül át rendesen a belseje.Dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 percig sütjük.
Amíg a tészta kihűl, a krémhez a csokoládét kockákra vágjuk, és egy tálba rakjuk. Egy kisebb fazékban megmelegítjük a tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és 1 csipet sóval. Amikor már majdnem forr, lehúzzuk, és beleönrjük a rumot, átkeverjük, majd az egészet rácsorgatjuk az étcsokoládéra. Homogén krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt is.
A süteményeket félbe vágjuk, és a lapos oldaluk felől kiskanállal óvatosan kikaparjuk a belsejüket. Ezt a morzsalékot beledolgozzuk a csokis krémbe. Ha szépen összeállt, habzsákba kanalazzuk, majd megtöltjük vele a sütiket. 2-2 fél golyót összeragasztunk, és a hűtőbe rakjuk 10-15 percre. Annyira, hogy a töltelék megdermedjen.
Hideg vízben feloldunk egy kevés ételfestéket mindkét színből, és ecsettel befestjük a sütiket, hogy úgy nézzenek ki, mint a barack héja. Ezután megforgatjuk mindegyiket finomabb szemcséjű cukorban.A sütiket egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jó omlósak legyenek.