Keress receptre vagy hozzávalóra

Barackos zabkása

Hozzávalók

  • 1 dl zabpehely
  • 2 dl tej ( lehet 1:1 dl tej és víz is)
  • 1 ek barna cukor ( vagy édesítőszer vagy méz)
  • 2 db sárgabarack
  • 1 db nektarin
  • 1/2 tk útifűmagőrlemény
  • csipet só

Elkészítés

    1. A zabpelyhet egy lábosba tesszük, és a tejjel összefőzzük. Hozzáadunk egy kis csipetnyi sót, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a barna cukrot.
    2. A barack felét felkockázzuk, és a kásába keverjük, ha felforr, lehúzzuk a tűzről, és 2-3 percig lefedjük.
    3. A barack másik felét cikkekre vágjuk, és a tálalásnál a kása tetejére szórjuk. Fogyasztás előtt belekeverjük az  utifűmagörlményt (ki is maradhat). 

     

Megjegyzés

Remek reggeli. Ha desszertként esszük akkor két személynek elegendő. Tudom a sütemények sokkal népszerűbbek, de néha érdemes az egészségesebb"édességet" is kipróbálni. Ezt cukorbetegek is beiktathatják az étrendjükbe.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin