Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-vaníliás túrótorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A torta aljához:
  • 18 dkg darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál méz
  • 15 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • cukor
  • barackbefőtt
  • A tetejére:
  • áttetsző tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: Egy kicsi tortaforma (Ø18cm) alját kibélelem sütőpapírral. A szoba-hőmérsékletű margarint (nem olvasztom!) és a mézet robotgéppel összekeverem. Ha kész, hozzáöntöm a darált kekszet, kézzel jól összegyúrom, majd egyenletesen szétosztom a forma alján, lenyomkodom. Hűtőbe teszem dermedni.

A túrót krémesítem turmix-szal vagy aprítógéppel, és egy mély tálba teszem. A pudingot megfőzöm 3 evőkanál cukorral és a tejszínnel: egy kis tejszínnel és a cukorral csomómentesre keverem a port, majd felöntöm a maradék tejszínnel, ezután felteszem a gázra főni. Nagyon hamar besűrűsödik! Ha már sűrű, akkor lezárom alatta a gázt, és még fél percig gyorsan keverem, hogy krémes legyen. A kész pudingot a túróhoz öntöm, és a robotgép dagasztó keverőjével összekeverem. Ízlés szerint lehet még tenni bele cukrot, bár nekem jobban ízlik, hogy kicsit érezni a túró savanykás ízét. :)

Kb. 4 fél barackot felkockázok, beleforgatom fakanállal a túrós krémbe, majd a formába öntöm. A tetejét szintén barackkal díszítem, majd áttetsző tortazselével vonom be.

Az utolsó és legfontosabb lépés: még mielőtt más lecsapna rá, a nagy mély tálból ki kell kanalazni a maradékot! Nyamm! :)

Megjegyzés

Nem feltétlenül kell egy éjszakát állnia a hűtőben, mivel a krém hamar megdermed. Elég neki 4-5 óra a hűtőben az alsó polcon. - kustelm

Ezek is érdekelhetnek

Friss