Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-vaníliás rétes

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, és teljesen hagyjuk kihűlni.

Szétszedjük a réteslapokat megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkba rakjuk a pudingot a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam, és úgy is nagyon finom volt). A konyharuha segítségével feltekerjük szorosan a réteslapokat, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióval és barna porcukorral.

Berakjuk a sütőbe, és 12 perc alatt pirosra sütjük. Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni, és csak ezután szeleteljük fel. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss