Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos túrótorta sütés nélkül

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 3 dkg mogyoró
  • 6 dkg kókuszzsír (vagy light margarin)
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 dkg zabkorpa
  • édesítő
  • A krémhez:
  • 50 dkg barack (vagy bármilyen gyümölcs)
  • 23 dkg zsírszegény túró
  • édesítő
  • 2 dkg zselatin
  • 1,5 g útifű maghéj (elhagyható)

Elkészítés

  1. Az alaphoz a mogyorót megpirítjuk, majd felaprítjuk. Felolvasztjuk a kókuszzsírt/light margarint, majd alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, és ízlés szerint édesítjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, hogy a zab egy kicsit megszívja magát.
  2. A krémhez a barackot, a zsírszegény túrót és az édesítőt összeturmixoljuk. Elkészítjük a zselatint a csomagolásan található útmutatást szerint, majd  hozzáadjuk a túrókrémehez, végül pedig az útifű maghéjat is. Aki nem szereti az útifű maghéj ízét, az elhagyhatja.
  3. Egy 18-20 centis kapcsos tortaformát/tálat kibélelünk alufóliával, majd az aljába nyomkodjuk a torta alapját, és rátesszük a krémet is. Minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.

MÉG TÖBB BARACKOS FINOMSÁG >>>

TÚRÓ, A MESÉS ALAPANYAG! 22 VÁLTOZAT, HOGYAN HASZNÁLD! >>>

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

Megjegyzés

Aki szeretne, az a tetejére is tehet még apró kockára vágott gyümölcsöt vagy bármilyen más díszítést. - Just call me Fedra

Ezek is érdekelhetnek

Friss