Barackos túrótorta II.

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg Krémalap
  • 1 db kerek piskóta tortalap
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vanília ízű krémpor
  • 50 dkg őszibarack (használhatunk befőttet vagy konzervet is)
  • reszelt csokoládé
  • tejszínhab
  • mandulaforgács
  • friss gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom lereszelt héját, néhány csepp citromlevet, a vaníliás cukrot, a krémport, és csomómentesre keverjük. A Krémalapot kihabosítjuk, a túrókrémmel összedolgozzuk, amíg sima, laza krémet kapunk. Az őszibarackból néhányat félreteszünk, a többit feldaraboljuk, és a krémhez keverjük. A tortalapot három részre vágjuk, a lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük, végül a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Barackszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük, a torta oldalát mandulaforgáccsal megszórjuk, közepét pedig reszelt csokoládéval hintjük meg.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

telekybea 7 hónappal ezelőtt
A héten én is ki fogom próbálni ezt a receptet. Ami a krémalapot illeti, itt szerintem mindenki maga dönti el hogy mit használ, házilag készitett pudingot/krémet vagy porból. Én szemály szerint, a házi pudingot fogok főzni, nem nehéz. Majd irok, hogyan sikerült.
Duliczki Mária 6 évvel ezelőtt
Én margarint nem használtam hozzá, max. a tepsi kikenésénél, így nagyon jó lett. A tésztának meg sütöttem 2 darab piskóta lapot és azokat rétegeztem. Barackkonzervet használtam,apróra vágtam és bele a túróba. Remélem segítettem!
Duliczki Mária 6 évvel ezelőtt
Említette a KRÉMALAPOT azt én sem nagyon tudtam megfejteni hogy mi lehet az. Pudingot használtam hozzá - vaníliát vagy tejszín ízesítésű pudingport ajánlok hozzá-, megfőztem és csak a felét kevertem hozzá a túróhoz hogy nehogy nagyon lágy legyen. Tökéletes lett, egy kicsit hűtjük és jobban megdermed rajta a túró.Finom!
gota 9 évvel ezelőtt
Még valamit. Mikor és hova kerül a margarin?
gota 9 évvel ezelőtt
Már megfogadtam egyszer, hogy csak olyan receptet csinálok meg amihez érkeztek már kommentek, ebből látszik, hogy valaki már kipróbálta, es működik a recept. Én süteményben kezdő vagyok, és nem vettem észre azt a hibát, hogy a vaníliás krémnek nevezett valami- ami sztem talán vaníliás puding lehet - kétszer is belekrül a krémbe, de egyszer sincs odaírva, hogy a pudingot előbb meg kell főzni. (Ha olyat vettél) Nyilván ez evidens, de én elrontottam, és most nem nayon tudom hogyan javítsam ki:) Hát ennyit fűznék hozzá.

Hasonló Receptek

Magazin