Elkészítés: Fél liter tejből a szokásos módon sűrűre főzött vanílliás pudingot készítünk, majd hűlni hagyjuk.
Egy edénybe átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik tálban elkeverjük a túrót az 5 evőkanál tejjel, a vajjal, a tojással és a vaníliás cukorral. A két tál tartalmát összeborítjuk, és kicsit lágyabb tésztát gyúrunk. Pihentetés nélkül lisztezett munkafelületen rudat formázunk belőle, és 8-9 darabra vágjuk.
A darabokat tenyérnyi nagyságúakra lapogatjuk, majd a közepükben mélyedést alakítunk ki. A mélyedésekbe 2 evőkanál vaníliás pudingot és 1-1 félbevágott sárgabarackot teszünk.
175 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre