Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos-túrós tejfölös lepény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 85 dkg őszibarack (befőtt)
  • 50 dkg túró
  • 35 dkg tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, tojással, majd a megkelt élesztővel és az étolajjal összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük.
    2. Ha megkelt lisztezett felületre tesszük, tepsi méretre nyújtjuk. A nyújtófára gyengéden rátekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A barackokat vékony szeletekre szeljük, kirakjuk vele a tésztát.
    3. Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Alaposan összekeverjük, és ráöntjük a barackos lapra. 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, akkor már szeletelhetjük. 

    PIKÁNS BARACKOS LEPÉNY A DÉDITŐL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin