Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos-túrós rétes II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db hámozott őszibarack (lehet befőtt, konzerv is)
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 30 dkg lisztet elmorzsoljuk 25 dkg margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és a tésztát feltekerjük rúd alakúra. A tésztarudat 4 egyforma darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk egyforma méretű téglalap alakra. A 4 kinyújtott tésztát egymásra fektetjük, és a hűtőben fél órát pihentetjük.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és félretesszük.

Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk az egyik oldalára, a másik oldalt pedig szépen ráhajtjuk, az illesztésnél előtte tojással bekenjük, és jól lenyomkodjuk. A tetejét villával megszurkáljuk és tojással megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 210 fokon 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss