Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos túrólepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg darált keksz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 1 kg őszibarack

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.

    A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját és a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.

    Az őszibarackot szeletekre vágjuk.

    Kikent tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelő durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet
    beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, előmelegített sütőbe toljuk.

    Nagy lánggal (200 fok) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170 fok) további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.

    Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin