Elkészítés: 1. Az áttört túróhoz hozzákeverjük a 2 tojást, a búzadarát és a sót. 1 órára hűtőbe rakjuk.
2. A gombócok kifőzésére nagy fazékba sós vizet melegítünk. Amíg felforr a víz, elkészítjük a zsemlemorzsát. Serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, hozzáadjuk a prézlit. Kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk. (Ne csináljuk túl nagy lángon, mert hamar odaég!)
3. A morzsát félretesszük hűlni, és csak hűlés után keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat.
4. Vizes kézzel a túrós masszából gombócokat formázunk úgy, hogy mindnek a közepébe aszalt barackot teszünk. A forrásban lévő vízbe rakjuk. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, készen van!
5. A cukros zsemlemorzsába forgatva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre