Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos túrógolyók csokiba mártva

MME MME
3
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük.

Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral.

Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.

Végül a túrókrémből diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük.

Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk.

Megjegyzés

A túrógolyók mártásához 50, 60 vagy 70 %-os étcsokit használjunk. A túrógolyók közepébe tölthetünk epret, málnát, szedret stb. Díszíthetjük a tetejét olvasztott fehércsokoládéval.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss