Elkészítés: A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük.
Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral.
Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.
Végül a túrókrémből diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük.
Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre