Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük az olajat, a tejet, a lisztet, végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kettőt összekeverjük, majd az apróra felkockázott sárgabarackot óvatosan beleforgatjuk.
A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a krémmel megtöltjük. Végül a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, megkenjük a piskóta tetejét és megszórjuk kókusszal. Jól lehűtjük, így könnyen szeletelhetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre