Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos tekercs

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • sárgabarack ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük az olajat, a tejet, a lisztet, végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

A krémhez a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kettőt összekeverjük, majd az apróra felkockázott sárgabarackot óvatosan beleforgatjuk.

A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a krémmel megtöltjük. Végül a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, megkenjük a piskóta tetejét és megszórjuk kókusszal. Jól lehűtjük, így könnyen szeletelhetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss