Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos rizsfelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gyorsrizs
  • 1 l víz
  • 1 kupak olaj
  • 2 konzerv barack vagy idényben 1 kg friss őszibarack
  • 5 + 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 13 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőanál finomliszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 dl málnaszörp
  • 2 evőkanál baracklekvár + a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés: 1 liter vizet melegítsünk meg, és főzzünk meg benne fél kiló gyorsrizst, hozzáadva kupaknyi olajat.

    Közben a barackot szűrjük le, vagy ha friss barack, akkor hámozzuk meg, és kockázzuk fel.

    Ha megfőtt a rizs, öntsük hozzá még fél liter tejet, 13 dkg cukrot, 10 dkg olvasztott margarint, és keverjük el.

    A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral verjük kemény habbá. A tojássárgákat öntsük a rizshez. Adjunk még hozzá 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sütőport és 8 evőkanál lisztet. A masszát öntsük kétfelé. Az egyikhez keverjünk még 1 evőkanál fahéjat és 2 evőkanál baracklekvárt. A másikhoz 1 deci málnaszörpöt. Majd a habot is felezzük meg, és óvatosan keverjük a rizsekhez.

    Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a tepsiket (nekem 3 kis tepsiben készült ez a mennyiség, egy 30*20 asban és két őzgerincben). Öntsük alulra a barnás masszát. Pakoljunk rá barackokat. Majd öntsük rá a rózsaszín masszát, és szintén szórjuk meg barackokkal.

    Sütőben 15 percet nagy lángon (kb. 200 fokon) sülnek, majd még 45 percet kis lágon (180 fokon) sülnek, de ezt sütője válogatja. :)

    Baracklekvárral lehet tálalni.

Megjegyzés

A készítés menetéről több képet találtok a Habcsók Birodalmon, itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/tepsis-sutemenyek/barackos-rizsfelfujt.

HabcsokMezi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin