Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos morzsás süti, amit képtelenség visszautasítani!

Íme egy különleges és könnyed morzsás süti barackkal és dióval, amelyet csak szeretni lehet!

Nagyon szeretem a morzsás tésztát, mondhatni az egyik kedvenc süteményfélém. Egyszerű és gyors, és nagyjából bármikor elkészíthető, mert túl sok minden nem kell hozzá, így mindig készleten van otthon minden, ami kell hozzá.

A csavar most annyi ebben a sütiben, hogy a liszt egy részét darált dióval helyettesítettem, amitől az egész olyan csodálatos lett, hogy elmondani nem tudom. Tényleg, csak áradozni tudok róla. Egy meleg napon esetleg kínáljunk mellé vaníliafagyit! :)


Hozzávalók (12 szelethez):

200 g vaj + a formához
250 g liszt
150 g darált dió

250 g + 2 ek kristálycukor
750 g őszibarack

1. A vajat olvasszuk mag, majd hagyjuk kihűlni. Vegyítsük el a lisztet a darált dió, 1 csipet sóval és a 250 g cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és dolgozzuk morzsás állagúra. Nyomkodjuk az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába.

2. A barackot mossuk meg, vágjuk félbe, és magozzuk ki. Ezután rendezzük el a formában, morzsoljuk rá a megmaradt tésztát, és szórjuk meg a 2 ek cukorral. Süssük a süteményt a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 25-35 percig, végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Egy szelet: 380 kcal

Tipp:
Még ropogósabb lesz a tészta, ha sütés előtt spriccelünk rá egy kevés vizet.

Még több gyors és könnyű recept >>> 

A recept a Fanny konyha 2016/7.számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss