Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Barackos morzsás sütemény

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj (+ a formához)
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg kristálycukor (+ 2 ek)
  • 75 dkg őszibarack (vagy nektarin)

Elkészítés

    1. A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Elvegyítjük a lisztet a darált dióval, 1 csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
    2. A barackot megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. Ezután elrendezzük a formában, rámorzsoljuk a megmaradt tésztát, és megszórjuk 2 ek cukorral. 
    3. A süteményt a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében sütjük 25-35 percig, végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.

    DESSZERTEK ŐSZIBARACKKAL >>>

    15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin